Актуелно


Preventivni pregledi u nedelju 10. decembra 2023.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 10. decembra od 8 do 16 sati u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.
Prevencija i rana dijagnostika od ključnog su značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti.


Preventivni pregledi u nedelju 03.decembra 2023.

S obzirom na to da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 03.decembra od 8 do 16 sati u oko 150 zdravstvenih ustanova širom Srbije biće organizovani preventivni pregledi. Za pregled nije potrebno zakazivanje, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove od 8 do 16 sati. Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke i mamografija po potrebi, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se otkriva tumor prostate. Oni kod kojih postoji sumnja na bolest, biće upućeni na dodatnu dijagnostiku.

_________________________________________________________________________

12.mart 2020.

COVID-19 Algoritmi aktivnosti i uputstva, Ministarstvo zdravlja RS

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije je, s obzirom na širenje bolesti izazvane novim korona virusom (SARS-CoV-2), preduzelo mere propisane Međunarodnim zdravstvenim pravilnikom i Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Ministarstvo zdravlja RS je objavilo set dokumenata namenjenih pružaocima zdravstvene zaštite, a vezani su za COVID-19 i postupanje prema Algoritmu svih u zdravstvenom sistemu Republike Srbije.

U prilogu se nalaze:

– ALGORITMI COVID-19 (word file)
– Uputstvo, novi korona virus (word file)
– Upitnik nCoV (word file)
– Uputna lista za COVID-19 (word file)

Više informacija o aktuelnoj situaciji možete pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja RS (www.zdravlje.gov.rs/ <https://www.zdravlje.gov.rs/>) i Instituta za javno zdravlje Srbije (www.batut.org.rs/ <http://www.batut.org.rs/>).

__________________________________________________________________________

Интерни оглас

05.фебруар 2020.

_______________________________________

Одобрен пројекат “Додајмо живот годинама”

30.новембар 2019

Дом здравља у Медвеђи добио је средства у износу од 1.261.656,00 динара по пројекту “Додајмо живот годинама” који је одобрен на конкурсу Министарства здравља.

Средства су обезбеђена преко програма грантова за унапређење примарне здравствене заштите. Циљ овог пројекта је унапређење здравствене заштите лица преко 65 година старости, а активности ће се реализовати у наредних годину дана. Комплетан чланак можете прочитати на сајту Министарства здравља: https://www.zdravlje.gov.rs/vest/342834/za-domove-zdravlja-sirom-srbije-ministarstvo-obezbedilo-23-miliona-evra-.php